Antispywareprogram

Spyware er et program, som bliver hentet ned og installeret på din computer fx ved, at du klikker på et link i en mail, eller et link på en hjemmeside. Ofte ved man ikke selv, når det sker, men er du uheldig og har fået spyware på din computer, kan konsekvensen være stor.

Nogle af konsekvenserne kan være, at din computer pludselig begynder at køre langsomt, eller at en bestemt startside altid åbner, når du åbner din browser. Men det kan også være i den mere alvorlige ende, hvor it-kriminelle stjæler dine adgangskoder, som giver dem adgang til din netbank, mail og andre programmer.

Den bedste sikring mod spyware er at have et antispywareprogram med her-og-nu-beskyttelse installeret. Ofte er det en del af et godt Antivirusprogram.

Se oversigten over online trusler og hvordan du kan beskytte dig mod dem