YouSee hjælp

Sådan bestiller og aktiverer du eSIM til mobil

Leder du efter eSIM til dit smartwatch og ikke din mobil? Du skal i stedet bestille det, der hedder et smartwatch-abonnement - så kan du bruge dit ur på farten, selvom du lader mobilen blive hjemme. Se vejledning her. 


Hvad er fordelene ved eSIM til mobil? 

 • Et eSIM er et digitalt simkort, som er indbygget i din mobil. Du kan bruge det som et alternativ til et fysisk simkort - eller som et supplement. 

 • Du kan hurtigt tage et nyt abonnement i brug, fordi du slipper for at vente på et fysisk simkort.  

 • Du kan kombinere eSIM med et fysisk simkort, så du kan bruge to numre på samme mobil, fx dit arbejdsnummer og privatnummer. 

Når du har mobil hos os, kan du nemt og hurtigt skifte til – eller supplere med – et eSIM. Før du går i gang, skal du sikre dig, at din mobil har indbygget eSIM. Er du i tvivl, om din mobil har indbygget eSIM, kan du tjekke det på din mobilproducents hjemmeside.

Vi bruger ordene ”bestillingsenhed” og ”aktiveringsenhed” da du under bestilling og aktivering af eSIM skal bruge to enheder samtidig. Bestillingsenheden er den anden enhed, som du skal bruge under bestillingen af dit nye eSIM. Aktiveringsenheden er den enhed, som du ønsker dit nye eSIM aktiveret på. 

Bestil eSIM til mobil (på din bestillingsenhed)  

 1. Log ind på Mit YouSee på en anden enhed (bestillingsenhed).
  Det er vigtigt, at du logger ind på en anden enhed (bestillingsenhed) end den, du vil bruge eSIM på (aktiveringsenhed). 

 2. Find dit mobilabonnement, og scroll ned til simkort (på bestillingsenhed).

 3. Klik ’Bestil simkort’, og vælg eSIM (på bestillingsenhed).

 4. Følg instrukserne på skærmen.
  På et tidspunkt vil du blive bedt om at tage dit gamle simkort ud og tjekke, at du er på wi-fi på den mobil du ønsker eSIM på(aktiveringsenhed). Det er vigtigt, at du gør det, før du går videre til næste trin, hvor du skal scanne en QR-kode. 

Aktivering af dit eSIM til mobil (på din aktiveringsenhed) 

 1. Når bestillingen er gennemført, får du vist en QR-kode på bestillingsenheden, som du skal scanne med kameraet på aktiveringsenheden– den mobil, du ønsker at aktivere eSIM på.  

 2. Følg instrukserne på din mobil– aktiveringsenheden. 
  Du vil blive bedt om at taste en pinkode på din aktiveringsenhed – det er den kode, der står under QR-koden på bestillingsenheden. 

 3. Tillykke – du kan nu bruge dit eSIM.

OBS: Du kan også bestille og aktivere eSIM via Mit YouSee-appen på din mobil. De fleste af trinene er de samme, men du slipper for at scanne QR-koden. 

Har du bestilt et nyt abonnement med eSIM,skal du blot aktivere dit eSIM på Mit YouSee.

Kig under dit mobilabonnement, og scroll ned til simkort. Her finder du knappen ’Installér eSIM’, som guider dig hurtigt og nemt igennem aktiveringen.

 
OBS: 
Hvis du skal have flyttet dit nummer fra et andet selskab, kan du først aktivere dit eSIM, den dag dit nummer bliver flyttet. Du vil få en mail, når det sker. I mailen finder du også en trin-for-trin-vejledning, der hjælper dig med at aktivere dit eSIM.

Så skal du huske at vælge, om dit eSIM skal være primært eller sekundært simkort, efter du har aktiveret det. Det gør du sådan:

 1. Gå til ’Indstillinger’ på din mobil.

 2. Vælg ’Mobilnetværk’.

 3. Scroll ned til ’Standard telefonlinje’, og vælg dine ønskede indstillinger.

Nej, det er ikke alle mobiler, der har indbygget eSIM. Men de fleste nyere mobiler har det. Er du i tvivl, om din mobil har eSIM, kan du tjekke det på din mobilproducents hjemmeside.

Hjalp denne side dig?

Har du brug for yderligere hjælp?